Monday, July 11, 2011

berlagak!

tak perlu kot nak berlagak..
nak compare gaji kau bape, gaji aku berapa..
biarpun bukan beribu, bkn keje syarikat besar cam kau..
tak perlu nak tanye gaji aku mahal cam gaji najib ke?..
aku dah cukup bersyukur sekarang dah nak start keje..
leh bantu ma abah, adik-adik lain..
biarla kau fikir gaji aku 500 ke..
aku tak heran skit pon..nak berlagak jauh sekali..
maklum la kau dapat bonus 3bulan...2 kali bonus setahun..
dah rezeki kau dapat gaji banyak camtu..
dulu kau pun same je makan nasi ngan aku..
same-same hidup susah..bila dah dapat keje tempat best nak jatuhkan semangat aku plak..
rezeki ni Allah s.w.t yang bagi...jangan riak sangat..
lagipun orang slalu kata..hidup ni umpama roda..
kadang kita di atas, kata kita dibawah...
kalau dah duk kat atas..jangan lupa orang kat bawah..
sedih bila kau dah banyak sangat berubah...
padahal kau yang paling rapat dengan aku dulu...

aku doakan moga rezeki kau melimpah-limpah..
dan tak terus pandang rendah kat aku..
sebab aku baru nak menapak...baru merasa duit sendiri...

No comments:

Post a Comment