Monday, September 12, 2011

yahuuu...akhirnyeee..leh update blog!!!

Hehehehehe..walaupun aku tau follower aku ada 4 orang je.., aku tetap gak nak update story mori aku kat sini..Peluang oncall malam ni aku manfaatkan sebaik mungkin..kes tadi banyak la gak..tapi sekarang dah reda skit..apa-apa pon standby je la..ada sample nanti...aku sambung kerja.. keraj diutamakan kay..nyawa orang tu..berharga..btw, aku bukan nurse ye..jauh skali doktor..kekadang pening gak nak explain profesion aku ni..takpela..keje belakang tabir..yang cukup-cukup penting....hehehehe..
     Lama tol tak cite-cite ey..mati kutu gak aku kat sini..bila lap top kesayangan aku tu takleh nak guna..charger nye rosak..waaaaaaaaaaa...geram tol aku rasa. Dah la sini cam bosan nak mati duk sorang-sorang...kutu-kutu aku pun dah lama meninggalkan tapak pemastautian tetap dorang kepala aku sebab bosan bebenor...hehehe..
     Cerita raya dah habis..tapi aku nak cite jugak..raya kan sebulan.. Raya pertama ngan kedua sedih gak la,sebab kena beraya kat hospital..aku kena oncall..48 jam (nak nmpak cam banyak..hahahaha)..memang penat Allah s.w.t je yang tau. Tapi demi kerja..dan kadang-kadang mulut ngan hati aku tak tau bersyukur betul ngan rezeki yang Allah bagi..nak juga mulut komen-komen yang tak patut...iishhh!!..tak baik sungguh pangai aku ni..
     Sebenarnya keje time oncall tu okay je..tapi bila ada staff hospital yang tak berapa berhemah..buat mood aku pon jadi cam lari gak la. Maybe dorang penat sbb rmai patient + kecewa tak dapat balik raya..sape tau kan?... Aku cuba tuk paham prasaan dorg..weeeeeeeeee....chill ye..taun depan leh la balik raya kat kampung..
      Dalam hati, aku sorg je yang tau,..betapa takutnye..gerunnye..berdebarnye setiap kali aku nak release satu-satu result..huahuahuahua..takot kang orang kata aku ikot suke je release result.. Maka jatuhla kreadibiliti unit Patologi Hospital Jengka...nasib baik la takde apa-apa komen negatif yang aku dengar pas balik cuti..syukur sangat-sangat...hehehehe..terima kasih ye semua sebab tak buli budak baru teruk-teruk..
     Buat ma ngan abah kat kampung..yang sangat-sangat aku rindui..rasa terharu, bersyukur dan gembiranya hati bila dapat tengok muke dua insan yang sangat-sangat aku kasihi tu. Sempatla jugak jumpe adik beradik masa raya ke4..berkumpul ramai-ramai..dan yang pastinya..adikmu ini tetap menjadi bahan gurau senda..tahan je la telinga. sabar..bukan selalu jumpa..SABARRRRR......hehehehe...Sian kak long asyik risau je pasal aku kat sini..hehehe..adik long ni okay..sebab orang sini baik-baik sangat..jangan risau-risau lagi ey..
    
    BUAT SEMUA INSAN TERSAYANG..INSAN KESAYANGAN..YANG SELALU ADA DISISI..SELAMAT HARI RAYA..MAAF ZAHIR DAN BATIN..

No comments:

Post a Comment