Saturday, October 29, 2011

Rindu Melaka..


            Tetiba rasa rindu ngan semua kenangan masa praktikal kat hospital Melaka...ermmm...and i actually teringat kat adik..ain nadiah...sihat ke dia kat Perak tu. Ain ingat akak lagi tak??. Lama tol tak jumpa, last masa induksi. but something happpen with no reason...okay salah..ada sebab..ermrmm..malas nak ingat..


           Setahun hospital Melaka memang best sangat. Part pergi hospital best...tapi lagi best time CME, continuing medical education...sebab kita semua leh nguyah..tu je yang kau ingat?..pasal makan..hahaha. Praktikal pon best pe..tambah-tambah masa kat mikrobiologi..jumpe Tok li..hehehe..sihat ke Tok Li sekarang. Walaupun hari-hari ngadap urin, sputum, throat swap, TB and bla..bla..bla.. Dan selalu duk kat batch work buat culture, kira koloni, tentukan spesis bakteria dan buat ujian antibiotik sensitivity..tapi semua kenangan tu memang best berbanding duk kat lab lain..penat tapi berbaloi.


tok li and ikin..ngah khusyuk keje..
kami?..sibuk  memulau..hahahaha


okay..ni lah kaki-kaki ponteng tu...atas sekali aku..kiri ain..kanan yan..bawah huda..
and yang merah tu bf huda..cik net..




             Masa duk lab biochem lak..syik kena soal ngan Haji Roslan..incharge lab biochem..argghhh!..~Ana, xanthochromic tu apa?..~ terngannga jap mulut aku..ada lak tanya soalan tahap dewa tu kat aku tetiba , blur itik la aku..adoila..kang tak pasal-pasal aku garu pale..~errr, kalau tak silap saya la..pasal kehadiran cecair warne kekuningan pada csf    (cerebrospinal fluid)....ermmmm~...okay aku tak tau nak tambah apa lagi..~nah ambik atlas ni, kalau ciput tu je jawapan awak..anak saya pun tau jawab~. Waaaaaaaaaaaa...sehari suntuk aku cari jawapan ngan atlas tu. Pastu siap kena pergi explain lagi..bla..bla..~okay, tu jawapan yang saya nak dengar, baru cam budak IMR~. Tu la Haji Roslan kesayangan Hanum..eh silap..Hanum tu yang kesayangan Haji Roslan..hah! kantoi!..repot-repot..


            Masa sem 3 memang semua subjek susah-susah..tu belom part nak siapkan  assignment yang menimbun tu..dan kes study..ermmmm..tapi semua dah lepas..works hard and smart okay. Time belajar, ada masa kita kena enjoy dan ada masa fokus study.,,and tido..tido..and tido. Seyesly, aku memang suka tidur...hehehehe..dan jalan-jalan. Cerita jalan-jalan biar pic yang story...



lepas kenyang makan ikan bakau kat crystal bay..
me, yan, hanum, dija and ain..

kami lagi kat bandar hilir...










ni plak masa pergi kat menara taming sari..
sebelum naik..dan budak laki kat belakang tu..
aku tak tahu apa masalah dorang...cam nak tembak je..

permandangan dari atas...menara ni naik secara berputar..
pastu berhenti jap kat atas dalam 5-10 minit..
so leh la tgok view dari atas tu...

tu sebenarnya eye of malaysia yang sebelum ni kat taman tasik titiwangsa..
sekarang aku tgok cam tak bernyawa..
duk kat tepi pantai tapi tak beroperasi..ermmm...rugi je..

ni pun dari atas menara taming sari..
muzium kapal kalau tak silap aku...

jalan-jalan lagi sebelum balik..kat bandar hilir..

kat area A'farmosa..
aku tak ngat nama tempat ni..
tapi kat atas bukit..bangunan lama..
sebenarnya bukan nak snap gambar mamat tu..
sila jgn salah paham..hehehe

ni tempat baling syiling..banyak woo0o00oo0o0ooo...

aku paling suka tgok kapel ni..
dua-dua de kamera cam canggih gak la (berbanding aku)..
ermmm...nak satu boleh???

nilah kami yang kepenatan..penat ke?...
ain dah tak larat nak senyum dah...

bajet posing lawa..weekkk!!.kat diri sendiri.

ni masa lepas exam...merayap pergi Melaka River Cruise...
disebabkan kami sampai awal..so..lepak-lepak kat tepi monorail...
nak nek river cruise best waktu malam...view dia cantik..
posing sebelum sembahyang magrib..
ain,hanum,aku and dija..huda yang snap..

kan betul aku cakap cantik..cantik lampu kat kincir air..

beraksi atas boat lak..
baju hijau, cardigan hitam, shawl coklat..
adoilaa..buta warne tol aku malam tu..

ni plak eye of melaka..bak kata yan...
kecik dari eye of malaysia..tak ramai orang leh naik..
tapi meriah..kami nak naik takleh..sebab duk atas boat..
nak jugak sila lah terjun pegi sane..sila...sila..mau?

lepas penat mendayung boat..dayung ke sayang?..
pastu kami pecut kete pergi Joker Walk..
cam Petaling Street,..nak beli souvenier..memang melambak kat sini..
orang tak yah la cakap..ramaaaaaaaaaaaaiiii sgt...

malam penat berembun..pagi konon nak tgok matahari terbit la..
xdenye nak bangun pepagi..last-last bertolak lepas subuh..
tapau nasi lemak, kuih..ngadap kat atas batu ni...

mereka..

seyes muka aku cam tak cukup tido..mata dah sepet..bertambah sepet..

kami...

budak mana entah...tapi aku suka pic ni..cantek...
(sila puji diri sendiri..hahahaha)


            Nek je sem 5, aku pulun habis-habis..pulun ke??..aku tetap gak takleh nak ubah tabiat suka tido aku...ermmm...sedih ngan diri sendiri. Cite psal sem 5 ni, leh la korang ushar kat entry aku yang lepas-lepas..sebab time tu aku dah de blog dah. Apa-apa pon aku nak gitau..AKU RINDU SEMUA KENANGAN NGAN KAWAN-KAWAN KAT SITU. Dari lab hematologi, pastu lab sitologi, pastu bloodbank dan akhir sekali lab histopatologi. Maka habislah setahun kat Melaka,......


masa pergi umah ayahanda..tolong pergi makan..
sambil buat bunga telur..

tak tau la...posing lebih banyak dari buat keje..
seb baik Ayahanda baik..

posing lagi..ngan dija..


masa jamuan perpisahan ngan hanum..
kalau tak pakai cermin mata..langsung tak nampak anak mata..si sepeeeettt!!..
siap kau aman..nanti jumpa aku siat-siat kulit kau..!

kami ngan budak-budak PTPL..
tapi dorang semua ni under KKM cam aku gak..
tapi tercampak kat PTPL...

ngan mereka lagi...

ngan penyelia yang sangat baik jaga kami semua kat Hospital Melaka..
terima kasih En Othman..
seyes..en Othman ni memang sporting sgt..

          Ni la semua kenangan yang tak akan aku lupa sepanjang hidup aku..ada kawan-kawan yang baik..selalu menemani..selalu tolong...walaupun duk negeri orang selama setahun..tapi best sgt..!!..RINDU KAMU SEMUA..nanti kita jumpa masa konvo bulan Disember ni ye..bye-bye..





No comments:

Post a Comment