Monday, October 24, 2011

tawar ati...

            Ngah lepak-lepak kat bilik..masyuk duk online..my fren send a text. Sedih aku baca..kalau aku jadi dia, entah kat mana nak letak hati aku. Sabar ye sayang..sabar...mungkin dia bukan yang terbaik untukmu. Then dia kol..


           ~serius aku letak kepercayaan 101 kat bf aku...dia pon dah janji nak bertunang end of this years..aku tak sangka dia boleh buat aku macamni..sedihnya..~..


dia sambung nangis lagi..nak tolong lap kan tapi kami berjauhan..kalau dulu boleh gak tolong gosok-gosok belakang, peluk-peluk bahu. Tapi yang pasti. dia cukup-cukup sedih...


          ~na, aku  tak percaya dia still kontek bekas awek dia, gitau semua perkembangan terbaru dia..padahal hari-hari dia duk sms aku, kol aku...nape dia still nak cari pompuan tu jugak?..habis aku ni sape?..~


aku tarik nafas dalam-dalam..sedih..aku tahu perasaan dia...aku pernah rasa...dan aku tak harap tuk rasa perasaan sebegitu tuk kali kedua...sungguh...


tetiba tangisan berderai lagi..adoi..aku nak bt cmne lagi ni...


          ~na aku sedih sangat ni...serius aku sedih..kenapa dia kontek lagi pompuan tu..tak cukup ke lagi aku kat mata dia..habistu janji-janji dia tuk kahwin ngan aku macamna plak..tak kan aku nak hidup dalam bayangan pompuan tu..tolongla aku. Kalau aku tanya dia kompem dia tak kan mengaku..~

                ~sayang dia lagi tak?..~

               ~sayang?..entah aku dah tawar hati,bukan sekali dia buat macam ni. Dah berkali-kali..pastu minta maaf...sapa aku kat mata dia?..~

           ~jujur aku cakap...kalau dia still kontek dengan buah hati dia tu..lepaskan dia pergi..moon berhak dapat yang lagi baik..sungguh. Kalau dah nak kahwin still nak buat hal macam ni..sampai bila-bila pon tak kan berubah. Lupakan dia..mula hidup baru..sampai bila dia nak terus tipu moon macamni..dan sampai bila moon nak biar diri moon kena tipu macam ni?..~

lepas je aku letak phone,..airmata aku plak yang laju menitik..kenapa airmata aku yamg menitik??...hati aku kah yang sedang sakit?...


No comments:

Post a Comment