Saturday, January 7, 2012

holiday @ Teluk Batik..Lumut, Perak

            Ni sebenarnya cite masa last holiday aritu. Masa cuti Krismas. Maklum la tak oncall, masyuk la jalan-jalan. Semua ni tak rancang pun..mr buddy je yang rancang..tetiba je buat jantung aku berdebar. Malam tu dia kol, suh bersiap, katanya nak datang ambik. Ajak pergi Lumut ngan Kak Dah ngan Abg Norman. Aduh, berdebar tak ingat jantung aku...nak jumpa ngan bakal kakak ipar. Hehehehe.. Puas dia pujuk baru aku kata ya. Tapi dengan syarat aku pergi sendiri, naik bas. Tak nak dia datang ambik aku kat sini...jauh kot.


           Esoknye kul 11 lebih baru aku sampai kat KL. Dia datang ambik pastu terus pergi rumah Kak Dah. Kami bertolak dari KL pukul 12.30 tengahari. Jalan?..jam yang amat..aduh..! Lupa, nikan musim cuti. Sabor jela. Sepanjang perjalanan mr buddy jadi penglipur lara. Hehehehehe..layaaaaaaaaaaaaannn jela..baru tak ngantuk. Asal aku senyap je dia mesti tanya aku okay ke tak..okay ke tak ni?..sakit?..ngantuk?..jawapannya satu je..cuak!..aduh..


masa on the way ke Lumut, muka ngantok + lapo..
            Kami sampai kat Lumut pukul 5 lebih kalau tak silap. Habis lenguh-lenguh badan..(cewah cam aku lak yang drive). Lapar tak yah la cite, seb baik mr buddy bawak roti bakar..yum-yum..roti bakar ngan planta...air tangan mr buddy..sedaaaapp. Kami pergi rumah Kak Ni dan Abg Aidil..(rumah kak ngan abg ipar mr buddy). Berhenti penat jap, Kak Ni dah siap hidang nasi, sup tulang dengan kari ikan tongkol. Aku makan ngan ayunya..bajet kontrol ayu lah...hehehehehe.Kenyang makan, rehat, sembahyang magrib..terus bersiap ke destinasi pertama.

           Pergi Pekan Navy..katanya mr buddy. Excited sebab aku tak pernah pergi, lagi excited pergi ngan family mr buddy, lagi excited layan Aqil, anak buah mr buddy. Comel sangat...syik merajuk je pangainya. Mula-mula ikut Kak Dah beli keropok...pastu pergi Ekspo..main games!..huahuahua. Terasa seperti budak kecik. Cam jadi gian bila dapat hadiah, beli token pas singgit, singgit..dapat hadiahnya pencil tekan 4 batang, air tin coca cola 2 tin. Gempak dah tu..tapi aku cam tak puas ati tak dapat teddy bear tuuu..ermmmm..kuciwe tol. 

           Penat main, penat ke?..lepak lak kat kawasan tepi pantai plak..makan buah , satey kering. Borak-borak family..family mr buddy lah. Aku ngan dia merayap jap....hehehehehe. Pastu mase tuk snap picture..

kak ni dan abang Aidil..


kak dah dan abg norman

me and mr buddy

me and mr buddy lagi..


bajet cuuunnnnn...ngeeeeeeeeeee

Kak Dah, Abg Norman dan mr buddy kat Pekan Navy..


             Tu antara gambar yang sempat di snap. Balik pun dah hampir kul 2 pagi. Muka semua dah mengantuk. Besoknya trip to Teluk Batik plak. Balik mandi-mandi rehatkan badan..membutha ngan Kak Dah ngan jayanya. Pepagi bangun sembahyang subuh..ngat nak tengok la matahari terbit. Tapi last-last ngadap muke mr buddy yang baru bangun tidur..hehehehe..

            Pukul 10 bertolak la plak ke Teluk Batik..camping. Sampai-sampai je kat sana, sesak. Ramai sangat orang..aku, mr buddy ngan Abg Norman cari tempat tuk bertapak. Kaki ni cam dah gatal je nak turun main air laut..nak main kat gigi air je..sebab aku penakut. Aduh, buat malu ngan Aqil..siap tanya lagi..~nape ce'na main kat tepi je, tengok ni..aqil berenang~..aku?. Senyum sampai ke telinga,cover malu...wawawawawa..

Aqil ngan safety jacketnye..senyum manjang...

acara tarik menarik sebab aku cam pengecut skit..:P

photo keluarga..bakal keluarga..hehehe

Aqil tersenyum girang selepas berjaya membuat aku tersipu malu..
~ce'na takot ke?~

mr buddy sedang menyiapkan hasil kerja romantiknya..so sweet..

muka kepenatan lepas menelan air masin..kembung perut..
bukan akula..mr buddy..

miss you..mr buddy

mr buddy khusyuk ushar awek pakai bikini..alamak!

           Makan dah, berendam dalam air masin pun dah..naik mandi dan tukar baju. Kulit cam kena bakor, berbelang..hehehehe..  Pastu, time tu beli souvenier plak. Tapi rasanya cam banyak berjalan je..beli baju sepasang ( tuk mr buddy and me), keychain dan lain-lain perhiasan yang dibuat dari hasil laut. Snap dan snap lagi..


model baju i love teluk batik

Kak Ni dan Aqil yang sentiasa tersenyum..



pasangan bahagia..sedondon je baju

kamiiiiiii...



berpeluh mr buddy..panas kot..
masa ni area Pekan Lumut gak..ada kapal..
tapi xtau nama tempat ni apa..
pastu pekena ABC..perghhh..sedaaapp..meleleh air liur den..

          Tu la antara kenangan terindah bersama mr buddy dan family dia. Happy sangat sebab semua cam boleh terima kehadiran aku. Fuh..terasa sangat lega. Mula-mula datang berdebar yang amat, tapi nasib baik ada kamu mr buddy. Sentiasa buat saya selesa. Terima kasih banyak kat Kak Ni dgan family dengan layanan yang cukup-cukup baik.sepanjang bercuti kat Lumut tu. Terim kasih tuk Kak Dah dan Abg Norman sebab sudi ajak ke sana. Banyak-banyak terima kasih kat mr buddy sayang..sebab kamu sentiasa ada. Love you.









No comments:

Post a Comment