Tuesday, January 24, 2012

TERIMA KASIH MOHD SHAKIRIN

            Cerita cuti tak habis kalau tak kaitkan ngan Mr buddy tersayang..hehehehe. Walaupun dah kena sore throat tapi tetap gak gatal nak pergi KL..rindu hati siapa tau. Ngat nak pergi pepagi lagi..tapi sakit kepala lak yang menghalang..tapi saya tetap kuatkan gak semangat tuk pergi ketemu kamu disana (indo la plak). Cuti tuk tahun baru cina 4 hari termasuk satu ahad..tapi kena lak buat oncall hari selasa. Takpe, duit tuk kawen..tak cari tak dapat..ke ada sapa-sapa nak taja majlis perkahwinan kami??..hehehe..


           Beli tiket kul 10 pagi sampai kat KL kul 12.30 tengahari. Dalam bas dah ngada-ngada ngan mr buddy nak makan tu nak makan ni..sajeeee..kata demaaaaammm. Sampai je KL terus pergi lepak kat Tasik Titiwangsa..perut dah mengalunkan irama merdu dah..lapar la katakan. Cari tempat yang terbaik tuk `lepaking' ngan mr buddy. Ngat mr buddy buatkan bubur jagung je..jeng!..jeng!..bila dia kuarkan bekal. Mak kau banyaknya..nasi goreng ngan sosej, keropok, samosa, roti ngan tuna serta bubur jagung special. Terharunya rasa hati..dalam hati terfikir-fikir camne lah dia bahagikan masa sejam tuk buat semua ni. Kalau camnilah..rasa cam nak hari-hari sakit..hehehehe..


nasi goreng, bubur jagung, keropok, samosa, roti tuna..
air tangan mr buddy tercinta..

               Pastu tanpa rasa silu aku makan!..yum..yumm..yuummmmm...sedap tol air tangan mr buddy ni. Minggu depan rasa cam nak makan spagetti la plak..dapnyeeeee... Makan sambil borak dan diselangi batuk-batuk manja..ngada tol ganggu orang nak dating je. Sedar-sedar nasi goreng dah habis..kenyang yg amat perut aku ritu. TERIMA KASIH ye kamu..sebab layanan 5 bintang kamu tu tuk saya yang ngada-ngada sakit ni..adeh!. Pastu acara seterusnya..menangkap ikan kat Tasik Titiwangsa.!.. Menangkap ikan guna tupper ware mr buddy..tak caya korang tengoklah aksi mr buddy ngan tupper ware dia..


mr buddy..

it's me!
             Dan hasil tangkapan kami adalah 6 ekor anak ikan..sori lupa nak snap gambar. Tapi semua ikan tu mr buddy bawak balik umah..dia nak pelihara. Jaga elok-elok ye ikan kita tu. Pastu dah lencun ngan air peluh (yela tengahari kot)..kami berjalan sambil hirup udara segar kat tasik tu.. Lepak-lepak jap..tapi cuaca cam tak mengizinkan..gelap cam nak hujan. Apa-apa pun, snap dlu..buat kenangan...

ish..ish..apala yg mr buddy bt tu..khusyuk tol..

view tasik titiwangsa..

kami..pipi dah tembam dah...emmmmm..
            
            Disebabkan hari mau hujan..kami buat keputusan tuk lepak kat KLCC lak. Tempat yang mr buddy suka sangat pergi. Jalan-jalan..borak-borak..tapi sian hasrat mr buddy nak tengok wayang tak dapat saya tunaikan...sebab syik batuk je..emmmm...maaf ye. Lepas sembahyang..terus pergi beli makanan..pekena sushi lak..seyes saya takleh nak telan. walapun kamu kata sedap. Hirup air jela tengok kamu makan..sedap ey mr buddy......mmmmmmmmmmm....cam masih bersisa kat tekak aku rasa sushi tu..adeh!..(takleh nak telan). Last-last mr buddy yang habiskan.. Pastu jalan-jalan lagi..tengok persembahan tarian singa..singa ke??...singa kot..

view dari tingkat paling atas..tak larat dah nak menapak turun..

zoom..2 ekor singa..comel sangat-sangat..

          Dah bosan tengok persembahan..perut berkeroncong lagi. syik lapar je kalau kuar ngan mr buddy. Berjangkit kot..hehehehe.. Teringin nak makan bubur Mc D la plak. Laju je kamu tarik saya pergi Mc D. Pekena bubur ayam Mc D , ayam goreng ngan burger..kenyang. Bestnye leh ngada-ngada ngan kamu camni..kalau hari-hari habiskan masa ngan kamu pun saya suka. Tapi masa cam cepat je berlalu..dah malam dah.. Pas sembahyang magrib pergi lepak kat taman KLCC lak.

sebelum...

selepas....

           Tengok jam..dah kul 9 lebih dah..emmmm...sedihlah. Dah nak berpisah ngan kamu. Batuk lak makin menjadi-jadi..(ngada-ngada la tu). Tapi sebelum balik..kami supper dulu kat Restoran  Nasi Kandar Kayu kat Ampang. Mr buddy nak pekena nasi kandar...saya pekena roti canai je. Sambil makan sempat la mr buddy ushar bola kat tv..entah sapa yang lawan..den tak tau.. Dah kenyang perut, tapi bukan suka hati...sebab kena berpisah ngan mr buddy. Adeh!..saat yang bahagia..datang sekejap saja..sedih!..Nanti kita jumpa lagi kay mr buddy..(saya cuba pujuk diri sendiri).


          Mr buddy..saya sebenarnya tak suka langsung nak gaduh-gaduh ngan kamu. Selama hampir 2tahun kita kapel ni..saya rasa sangat-sangat bahagia..walaupun cam banyak benda yang berlaku..kadang tak tahu betul ke tak. Tapi bila saya tanya kamu..saya ni tak paham kamu ke?..kamu kata..~kamulah satu-satunya yang sangat memahami hati saya~. Bila saya tanya..kamu tak bahagia ke ngan saya?..kamu kata..~saya tak pernah sebahagia ini sebelum ni~. Kamu tak pernah sekali pun salahkan diri saya..kalau kita gaduh...saya je yang selalu salahkan kamu..jahat kan saya. Walaupun sesibuk mana kamu, pasti kamu akan luangkan masa tuk saya. Kalau saya tanya kamu busy ke sekarang?..~taklah..tak pernah busy tuk layan kamu~...walaupun saya tau kamu busy ngan keje kamu. Tapi saya risau sebenarnya..betul ke kamu bahagia ngan saya?..betul ke saya paham kamu?..



       ~sukanye dalam hati..malam ni mr buddy nak teman saya oncall..sayang kamu~

No comments:

Post a Comment