Sunday, September 16, 2012

beza mr buddy dan tunang saya

             Mr buddy saya sangat cool orangnya, kalau keluar denagan saya. Dia akan dengar saya membebel apa pun. Dia layan je pangai saya yang kejap ok kejap ko. Tapi tunang saya, saya tak sempat pon bagitahu apa-apa dia dah letak phone, tambah-tambah kalau dia dengan kesayangan dia. Tak suka tau.

            Mr buddy saya, kalau saya tanya something yang kadang-kadang menyakitkan hati dia, dia akan usaha jawab jugak. Sebab selagi tak jawab selagi tu saya akan tanya. Tapi kalau tunang saya, kalau saya kol tanya something yang kompem-kompem akan menyakitkan hati dia, kompem-kompem saya yang kena marah balik. Tak suka tau.

           Mr buddy saya tak perlukan sapa-sapa kalau saya ada disisi dia, tapi kalau tunang saya dia tak perlukan saya bila ada sapa-sapa tambah-tambah lagi kesayangan dia disisinya.Tak suka tau.

           Mr buddy saya suka sms atau kol saya kalau ada masa luang, tapi tunang saya dah jarang sangat buat camtu macam-macam alasan dia bagi, busy ngan kerja, phone susah nak mesej dan borak-borak ngan kawan-kawan. Tak suka tau.

          Mr buddy saya tak pernah cakap cam nak marah-marah dengan saya, tapi tunang saya sekarang selalu sangat marah-marah kat saya walaupun saya cakap elok-elok dengan dia.Tak suka tau.

           Mr buddy saya suka sangat wish gudnite sebelum tido, walaupun mesej pendek saja dan kadang-kadang kul 2,3 pagi baru saya baca. Tapi tunang saya sekarang sangat jarang nak buat camtu, tak kiralah saya merajuk ke apa. Tak suka tau.

           Mr buddy saya, kalau saya merajuk, tang tang tu jugak dia dah berkalut nak pujuk saya..mesej dan kol tak berhenti, Tapi tunang saya sangat cool, saya merajuk telan pil banyak camne, bagai nak mati pun dia buat dek je,..sebab dia ingat title kami dah bertunang..saya tetap milik dia.

           Kadang saya fikir, kalau ikatan ini yang menjarakan hubungan kita...saya lagi suka kamu jadi mr buddy saya sampai saya mati. Sebab saya ada tempat mengadu dan berkongsi masalah. Tapi sekarang kamu dah banyak sangat berubah..cuma kamu sedar dan tidak sahaja. Sekian.

2 comments:

  1. sama lah kita...lately sy asyik bergaduh je. mudah terasa hati...encik tunang pun x mcm dulu...dlu ambik berat sgt...skrg smuanya kena buat sndiri...smpai hiv test pun kena buat masing2...sedih marah kecewa semua ada... =(

    ReplyDelete
  2. be strong dear, sekarang semua dah berubah balik...sebagai seorang suami dia sgt baik...insyaAllah tunangan awak pon sama :)

    ReplyDelete